Oferta

Przykładowe menu bankietowe-90zł

Cena od 90zł/osoba

Obiad

Zupa

  • rosół z makaronem

2/1/2 porcje mięsa na osobę do wyboru 4-12 rodzajów spośród proponowanych

  •  Rolada wołowa śląska
  •  Rolada wieprzowa
  •  Kotlet z kurczaka nadziewany pieczarkami
  • Kotlet z kurczaka nadziewany borowikami
  •  Pieczeń z karczku
  •  Pieczeń z karczku ze śliwkami lub w ziołach
  •  Kotlet de Volaille
  •  Kotlet Haway (drobiowy)
  •  Udziec z indyka
  • Kaczka pieczona z jabłkami
  • Kotlet szwajcar
  • Pieczeń z indyka faszerowana
  • Roladki w ziołach
  • Rolada z indyka z pieczarkami
  • Schab wieprzowy pieczony
  • Udko z kurczaka
  • Kuleczka rzymska

Sos pieczeniowy


Sałatki trzy do wyboru

  •  Sałatka z czerwonej kapusty
  •  Surówka z kapusty pekińskiej
  •  Buraczki z chrzanem
  •  Surówka wykwintna
  •  Surówka z marchwi na ostro
  •  Sałatka selerowa z orzechami

Kluski śląskie jasne ciemne


Ziemniaczki

 

Deser

Kawa ze śmietanką lub herbata podawana bez ograniczeń

Zimna płyta

Najlepsze wędliny ze Śląska podawane na półmisku co najmniej 7 rodzajów:


Własne wyroby


Sery Europy


Dwie sałatki do wyboru:

  • Selerowa z czosnkiem
  • Selerowa z szynką i ananasem
  • Sałatka z tuńczyka
  • Sałatka tortellini
  • Sałatka z brokułami i kurczakiem
  • Sałatka z feta
  • Sałatka grecka
  • Sałatka z kurczaka z ryżem
  • Sałatka śledziowa
  • Sałatka z pora i pieczarkami

Sos chrzanowy lub koperkowy


Zakąski świata:

  • Ogórki, grzybki, papryczka, cebulka, czosnek, oliwi, kukurydza, brokuły
  • Koreczki szefa kuchni (ze śledzi)
  • Jajka kurze lub przepiórcze przyprawiane łososiem lub kawiorem

Galaretki z kurczaka lub ozorki w zalewie


Pieczywo, masełko:

  • Pieczywo jasne, pieczywo wieloziarniste, bułka,


Kolacja

1/1/2 Porcja mięsa na osobę do wyboru 4-8 spośród proponowanych:

  • Udko z kurczaka po węgiersku
  • Pałka pieczona
  • Szaszłyki z indyka
  • Ucho niedźwiedzia
  • Kotlet firmowy
  • Kotlet marynowany w zalewie musztardowej
  • Kotlet w płatkach w marynacie z czosnkiem
  • Łódeczka z brokułami
  • Kotlet w migdałach
  • Kotlet szefa kuchni

Sos włoski


Dufinki, frytki, pieczone ćwiartki ziemniaczka


Dwie sałatki na przystawkę do wyboru spośród proponowanych:

  • Sałatka lodowa
  • Sałatka pekińska czosnkiem
  • Sałatka pekińska z majonezem i dodatkami
  • Surówka z ogórkami białej kapusty i koperkiem
  • Surówka z czerwonej kapusty z majonezem
  • Buraczki z ogórkiem
  • Sałatka z pora z jabłkiem i selerem

Do rozliczenia

Napoje:(Coca-cola, fanta pomarańcz – Lemmon, sprint, tonic, oranżada, woda gazowana, niegazowana, sok 0,2l -100%, skok zwykły)


Piwo: (Heineken, Żywiec, Warka, Lech, Tyskie)


Wino: (18 rodzajów win serwowanych przez naszych kelnerów według zwyczajów winnic świata)