Menu weselne z słodkościami
Cena od 180zł/osoba
Szczegółowe menu poniżej:
OBIAD:
Zupa:
2/1/2 porcje mięsa na osobę do wyboru 6-12 rodzajów spośród proponowanych:
- Rolada wołowa śląska
- Rolada wieprzowa
- Kotlet z kurczaka nadziewany pieczarkami
- Kotlet z kurczaka nadziewany borowikami
- Pieczeń z karczku
- Pieczeń z karczku ze śliwkami lub w ziołach
- Kotlet de Volaille
- Kotlet Haway (drobiowy)
- Udziec z indyka
- Kaczka pieczona z jabłkami
- Kotlet szwajcar
- Pieczeń z indyka faszerowana
- Roladki w ziołach
- Rolada z indyka z pieczarkami
- Schab wieprzowy pieczony
- Udko z kurczaka
- Kuleczka rzymska
Sos pieczeniowy
Sałatki pięć do wyboru:
- Sałatka z czerwonej kapusty
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Buraczki z chrzanem
- Surówka wykwintna
- Surówka z marchwi na ostro
- Sałatka selerowa z orzechami
Kluski śląskie jasne ciemne
Ziemniaczki
Deser
Kawa ze śmietanką lub herbata podawana w termosach bez ograniczeń
Ciasta, ciasteczka:
Tort weselny 3 piętrowy 4 lub 5 piętrowy
10 rodzajów smaków:
2 Ciastka na osobę 25 rodzajów do wyboru,
Owoce: Ananas, Banany, mandarynki, kiwi , jabłka, winogrona, wedle pór roku śliwki truskawki, gruszki, maliny, arbuz, melon
Cukierki 10 rodzajów
Do wyboru ponadto:
- Lody z bitą śmietanką i owocami;
- Kawa mrożona z bitą śmietanka i wykwintnymi polewami
- Galaretka owocowa z bitą śmietaną i owocami
- Krem czekoladowy
- Tiramisu
Zimna płyta
Najlepsze wędliny ze Śląska podawane na półmisku co najmniej 7 rodzajów
Własne wyroby
Sery Europy
Półmisek szefa podawany dla nowożeńców
Dwie sałatki do wyboru:
- Selerowa z czosnkiem
- Selerowa z szynką i ananasem
- Sałatka z tuńczyka
- Sałatka tortellini
- Sałatka z brokułami i kurczakiem
- Sałatka z feta
- Sałatka grecka
- Sałatka z kurczaka z ryżem
- Sałatka śledziowa
- Sałatka z pora i pieczarkami
Sos chrzanowy lub koperkowy
Jajka faszerowane
Zakąski świata:
Ogórki, grzybki, papryczka, cebulka, czosnek, oliwi, kukurydza, brokuły
Koreczki szefa kuchni (ze śledzi)
Tortille faszerowane, Tatar
Galaretki z kurczaka lub ozorki w zalewie
Pieczywo, masełko
Pieczywo jasne, pieczywo wieloziarniste, bułka
Podwieczorek
Specjały szefa kuchni do wyboru:
- Pulpeciki w sosie grzybowym
- Udziec wieprzowy
- Świnka 5kg
- Gulasz śląski
- Stek w sosie własnym z pieczarkami lub borowikami
- Golonka peklowana po naszymu
- Golonko po Bawarsku
- Bigos po naszymu
- Ozorki w sosie chrzanowym lub koperkowym i cebulowym
- Ozorki podpieczone
- Pulpeciki w sosie słodko kwaśnym lub pomidorowym
A do tego: Ziemniaki zasmażane z serem lub cebulką i koperkiem
Oraz: kapusta zasmażana lub z grzybami
Kolacja I
1/1/2 Porcja mięsa na osobę do wyboru 4-8 spośród proponowanych:
- Udko z kurczaka po węgiersku
- Pałka pieczona
- Szaszłyki z indyka
- Ucho niedźwiedzia
- Kotlet firmowy
- Kotlet marynowany w zalewie musztardowej
- Kotlet w płatkach w marynacie z czosnkiem
- Łódeczka z brokułami
- Kotlet w migdałach
- Kotlet szefa kuchni
- Kotlet schabowy z brokułami
Sos włoski
Dufinki, frytki, pieczone ćwiartki ziemniaczka
Dwie sałatki na przystawkę do wyboru spośród proponowanych:
- Sałatka lodowa
- Sałatka pekińska czosnkiem
- Sałatka pekińska z majonezem i dodatkami
- Surówka z ogórkami białej kapusty i koperkiem
- Surówka z czerwonej kapusty z majonezem
- Buraczki z ogórkiem
- Sałatka z pora z jabłkiem i selerem
Kolacja II
Do wyboru:
- Bogracz
- Barszcz i krokiet z mięsem lub kapustą i grzybami
- Potrawka drobiowa
- Flaczki wołowe lub wieprzowe
- Leczo
- Żurek śląski z jajkiem i szynką
- Gulasz
- Indyk w sosie słodko kwaśnym
- Roladki po Francusku
Napoje:(Coca-cola, fanta pomarańcz – Lemmon, sprint, tonic, oranżada, woda gazowana, niegazowana, sok 0,2l -100%, skok zwykły )
Piwo: Raciborskie
Wino: (18 rodzajów win serwowanych przez naszych kelnerów według zwyczajów winnic świata)