Oferta
Menu weselne podstawowe
- Obiad
- Deser- kawa , herbata, kawa mrożona, lody itd.
- Zimny bufet
- Podwieczorek
- Kolacja I
- Kolacja II
Szczegóły menu poniżej:
Obiad
- Zupa
- 2/1/2 porcje mięsa na osobę do wyboru 6-12 rodzajów spośród proponowanych:
- Rolada wołowa śląska
- Rolada wieprzowa
- Kotlet z kurczaka nadziewany pieczarkami
- Kotlet z kurczaka nadziewany borowikami
- Pieczeń z karczku
- Pieczeń z karczku ze śliwkami lub w ziołach
- Kotlet de Volaille
- Kotlet Haway (drobiowy)
- Udziec z indyka
- Kaczka pieczona z jabłkami
- Kotlet szwajcar
- Pieczeń z indyka faszerowana
- Roladki w ziołach
- Rolada z indyka z pieczarkami
- Schab wieprzowy pieczony
- Udko z kurczaka
- Kuleczka rzymska
- Sos pieczeniowy
- Sałatki pięć do wyboru:
- Sałatka z czerwonej kapusty
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Buraczki z chrzanem
- Surówka wykwintna
- Surówka z marchwi na ostro
- Sałatka selerowa z orzechami
- Kluski śląskie jasne ciemne
- Ziemniaczki
Deser
- Kawa ze śmietanką lub herbata podawana w termosach bez ograniczeń
- Do wyboru ponadto:
- Lody z bitą śmietanką i owocami;
- Kawa mrożona z bitą śmietanka i wykwintnymi polewami
- Galaretka owocowa z bitą śmietaną i owocami
- Krem czekoladowy
- Tiramisu
Zimny bufet
- Najlepsze wędliny ze Śląska podawane na półmisku co najmniej 7 rodzajów
- Własne wyroby
- Sery Europy
- Półmisek szefa podawany dla nowożeńców
- Dwie sałatki do wyboru:
- Selerowa z czosnkiem
- Selerowa z szynką i ananasem
- Sałatka z tuńczyka
- Sałatka tortellini
- Sałatka z brokułami i kurczakiem
- Sałatka z feta
- Sałatka grecka
- Sałatka z kurczaka z ryżem
- Sałatka śledziowa
- Sałatka z pora i pieczarkami
- Sos chrzanowy lub koperkowy
- Ryba po grecku(do wybrania)
- Zakąski świata:
- Ogórki, grzybki, papryczka, cebulka, czosnek, oliwi, kukurydza, brokuły
- Koreczki szefa kuchni (ze śledzi)
- Jajka kurze lub przepiórcze przyprawiane łososiem lub kawiorem, Tatar
- Galaretki z kurczaka lub ozorki w zalewie
- Pieczywo, masełko:
- Pieczywo jasne, pieczywo wieloziarniste, bułka
Podwieczorek
- Specjały szefa kuchni do wyboru:
- Pulpeciki w sosie grzybowym
- Udziec wieprzowy
- Świnka 5kg
- Gulasz śląski
- Stek w sosie własnym z pieczarkami lub borowikami
- Golonka peklowana po naszymu
- Golonko po Bawarsku
- Bigos po naszymu
- Ozorki w sosie chrzanowym lub koperkowym i cebulowym
- Ozorki podpieczone
- Pulpeciki w sosie słodko kwaśnym lub pomidorowym
- A do tego: Ziemniaki zasmażane z serem lub cebulką i koperkiem
- Oraz: kapusta zasmażana lub z grzybami
Kolacja I
- 1/1/2 Porcja mięsa na osobę do wyboru 4-8 spośród proponowanych:
- Udko z kurczaka po węgiersku
- Pałka pieczona
- Szaszłyki z indyka
- Ucho niedźwiedzia
- Kotlet firmowy
- Kotlet marynowany w zalewie musztardowej
- Kotlet w płatkach w marynacie z czosnkiem
- Łódeczka z brokułami
- Kotlet w migdałach
- Kotlet szefa kuchni
- Kotlet schabowy z brokułami
- Przekrój ryb:
- Pstrąg pieczony
- Panga w papilotach
- Halibut w ziołach
- Łosoś pieczony podawany po królewsku
- Sos włoski
- Dufinki, frytki, pieczone ćwiartki ziemniaczka
- Dwie sałatki na przystawkę do wyboru spośród proponowanych:
- Sałatka lodowa
- Sałatka pekińska czosnkiem
- Sałatka pekińska z majonezem i dodatkami
- Surówka z ogórkami białej kapusty i koperkiem
- Surówka z czerwonej kapusty z majonezem
- Buraczki z ogórkiem
- Sałatka z pora z jabłkiem i selerem
Kolacja II
- Do wyboru:
- Bogracz
- Barszcz i krokiet z mięsem lub kapustą i grzybami
- Potrawka drobiowa
- Flaczki wołowe lub wieprzowe
- Leczo
- Żurek śląski z jajkiem i szynką
- Gulasz
- Indyk w sosie słodko kwaśnym
- Roladki po Francusku
Cena: 130 zł od osoby
Do rozliczenia:
- Napoje: (Coca-cola, fanta pomarańcz – Lemmon, sprint, tonic, oranżada, woda gazowana, niegazowana, sok 0,2l -100%, skok zwykły )
- Piwo: (Heineken, Żywiec, Warka, Lech, Tyskie)
- Wino: (18 rodzajów win serwowanych przez naszych kelnerów według zwyczajów winnic świata)
- Drinki: (w swej ofercie posiadamy drinki sporządzone według światowych, receptur mieszanych przez wykwalifikowanych barmanów)
- Dodatki płatne: 30 zł/kg
- Extra zimny bufet: (serów, ryb, mięs różnych)
- Swojski stół: (szynka, boczek, kiełbasa, ogórki kiszone, smalec domowy, chleb domowy, salceson, pasztet, oraz wiele innych przysmaków sporządzonych według tradycyjnych receptur)
- Dodatki różne: według cennika/gram