Oferta

Menu weselne podstawowe

 

  • Obiad
  • Deser- kawa , herbata, kawa mrożona, lody itd.
  • Zimny bufet
  • Podwieczorek
  • Kolacja I
  • Kolacja II

 

Szczegóły menu poniżej:

Obiad

  • Zupa
    • rosół z makaronem
  • 2/1/2 porcje mięsa na osobę do wyboru 6-12 rodzajów spośród proponowanych:
    • Rolada wołowa śląska
    • Rolada wieprzowa
    • Kotlet z kurczaka nadziewany pieczarkami
    • Kotlet z kurczaka nadziewany borowikami
    • Pieczeń z karczku
    • Pieczeń z karczku ze śliwkami lub w ziołach
    • Kotlet de Volaille
    • Kotlet Haway (drobiowy)
    • Udziec z indyka
    • Kaczka pieczona z jabłkami
    • Kotlet szwajcar
    • Pieczeń z indyka faszerowana
    • Roladki w ziołach
    • Rolada z indyka z pieczarkami
    • Schab wieprzowy pieczony
    • Udko z kurczaka
    • Kuleczka rzymska
  • Sos pieczeniowy
  • Sałatki pięć do wyboru:
    • Sałatka z czerwonej kapusty
    • Surówka z kapusty pekińskiej
    • Buraczki z chrzanem
    • Surówka wykwintna
    • Surówka z marchwi na ostro
    • Sałatka selerowa z orzechami
  • Kluski śląskie jasne ciemne
  • Ziemniaczki

 

Deser

  • Kawa ze śmietanką lub herbata podawana w termosach bez ograniczeń
  • Do wyboru ponadto:
    • Lody z bitą śmietanką i owocami;
    • Kawa mrożona z bitą śmietanka i wykwintnymi polewami
    • Galaretka owocowa z bitą śmietaną i owocami
    • Krem czekoladowy
    • Tiramisu

 

Zimny bufet

  • Najlepsze wędliny ze Śląska podawane na półmisku co najmniej 7 rodzajów
  • Własne wyroby
  • Sery Europy
  • Półmisek szefa podawany dla nowożeńców
  • Dwie sałatki do wyboru:
    • Selerowa z czosnkiem
    • Selerowa z szynką i ananasem
    • Sałatka z tuńczyka
    • Sałatka tortellini
    • Sałatka z brokułami i kurczakiem
    • Sałatka z feta
    • Sałatka grecka
    • Sałatka z kurczaka z ryżem
    • Sałatka śledziowa
    • Sałatka z pora i pieczarkami
  • Sos chrzanowy lub koperkowy
  • Ryba po grecku(do wybrania)
  • Zakąski świata:
    • Ogórki, grzybki, papryczka, cebulka, czosnek, oliwi, kukurydza, brokuły
    • Koreczki szefa kuchni (ze śledzi)
    • Jajka kurze lub przepiórcze przyprawiane łososiem lub kawiorem, Tatar
  • Galaretki z kurczaka lub ozorki w zalewie
  • Pieczywo, masełko:
    • Pieczywo jasne, pieczywo wieloziarniste, bułka

 

Podwieczorek

  • Specjały szefa kuchni do wyboru:
    • Pulpeciki w sosie grzybowym
    • Udziec wieprzowy
    • Świnka 5kg
    • Gulasz śląski
    • Stek w sosie własnym z pieczarkami lub borowikami
    • Golonka peklowana po naszymu
    • Golonko po Bawarsku
    • Bigos po naszymu
    • Ozorki w sosie chrzanowym lub koperkowym i cebulowym
    • Ozorki podpieczone
    • Pulpeciki w sosie słodko kwaśnym lub pomidorowym
  • A do tego: Ziemniaki zasmażane z serem lub cebulką i koperkiem
  • Oraz: kapusta zasmażana lub z grzybami

 

Kolacja I

  • 1/1/2 Porcja mięsa na osobę do wyboru 4-8 spośród proponowanych:
    • Udko z kurczaka po węgiersku
    • Pałka pieczona
    • Szaszłyki z indyka
    • Ucho niedźwiedzia
    • Kotlet firmowy
    • Kotlet marynowany w zalewie musztardowej
    • Kotlet w płatkach w marynacie z czosnkiem
    • Łódeczka z brokułami
    • Kotlet w migdałach
    • Kotlet szefa kuchni
    • Kotlet schabowy z brokułami
  • Przekrój ryb:
    • Pstrąg pieczony
    • Panga w papilotach
    • Halibut w ziołach
    • Łosoś pieczony podawany po królewsku
  • Sos włoski
  • Dufinki, frytki, pieczone ćwiartki ziemniaczka
  • Dwie sałatki na przystawkę do wyboru spośród proponowanych:
    • Sałatka lodowa
    • Sałatka pekińska czosnkiem
    • Sałatka pekińska z majonezem i dodatkami
    • Surówka z ogórkami białej kapusty i koperkiem
    • Surówka z czerwonej kapusty z majonezem
    • Buraczki z ogórkiem
    • Sałatka z pora z jabłkiem i selerem

 

Kolacja II

  • Do wyboru:
    • Bogracz
    • Barszcz i krokiet z mięsem lub kapustą i grzybami
    • Potrawka drobiowa
    • Flaczki wołowe lub wieprzowe
    • Leczo
    • Żurek śląski z jajkiem i szynką
    • Gulasz
    • Indyk w sosie słodko kwaśnym
    • Roladki po Francusku

 

Cena: 130 zł od osoby

Do rozliczenia:

  • Napoje: (Coca-cola, fanta pomarańcz – Lemmon, sprint, tonic, oranżada, woda gazowana, niegazowana, sok 0,2l -100%, skok zwykły )
  • Piwo: (Heineken, Żywiec, Warka, Lech, Tyskie)
  • Wino: (18 rodzajów win serwowanych przez naszych kelnerów według zwyczajów winnic świata)
  • Drinki: (w swej ofercie posiadamy drinki sporządzone według światowych, receptur mieszanych przez wykwalifikowanych barmanów)
  • Dodatki płatne: 30 zł/kg
  • Extra zimny bufet: (serów, ryb, mięs różnych)
  • Swojski stół: (szynka, boczek, kiełbasa, ogórki kiszone, smalec domowy, chleb domowy, salceson, pasztet, oraz wiele innych przysmaków sporządzonych według tradycyjnych receptur)
  • Dodatki różne: według cennika/gram