MENU WESELNE -90zł/osoba
Obiad
Deser- kawa , herbata, ciastka, ciasteczka, owoce, cukierki
Zimny bufet
Kolacja
Napoje bez ograniczeń
Szczegóły menu poniżej:
Obiad
Zupa
rosół z makaronem
2/1/2 porcje mięsa na osobę do wyboru 6-12 rodzajów spośród proponowanych:
Rolada wołowa śląska
Rolada wieprzowa
Kotlet z kurczaka nadziewany pieczarkami
Kotlet z kurczaka nadziewany borowikami
Pieczeń z karczku
Pieczeń z karczku ze śliwkami lub w ziołach
Kotlet de Volaille
Kotlet Haway (drobiowy)
Udziec z indyka
Kaczka pieczona z jabłkami
Kotlet szwajcar
Pieczeń z indyka faszerowana
Roladki w ziołach
Rolada z indyka z pieczarkami
Schab wieprzowy pieczony
Udko z kurczaka
Kuleczka rzymska
Sos pieczeniowy
Sałatki pięć do wyboru:
Sałatka z czerwonej kapusty
Surówka z kapusty pekińskiej
Buraczki z chrzanem
Surówka wykwintna
Surówka z marchwi na ostro
Sałatka selerowa z orzechami
Kluski śląskie jasne ciemne
Ziemniaczki
Deser
Kawa ze śmietanką lub herbata podawana w termosach bez ograniczeń
Ciasta, ciasteczka:
10 rodzajów smaków, Ciastko na osobę 20 rodzajów do wyboru,
Owoce: Ananas, Banany, mandarynki, kiwi , jabłka, winogrona, wedle pór roku śliwki truskawki, gruszki, maliny, arbuz, melon
Cukierki 10 rodzajów
Zimna bufet
Najlepsze wędliny ze Śląska podawane na półmisku co najmniej 7 rodzajów
Własne wyroby
Sery Europy
Półmisek szefa podawany dla nowożeńców:
Dwie sałatki do wyboru:
Selerowa z czosnkiem
Selerowa z szynką i ananasem
Sałatka z tuńczyka
Sałatka tortellini
Sałatka z brokułami i kurczakiem
Sałatka z feta
Sałatka grecka
Sałatka z kurczaka z ryżem
Sałatka śledziowa
Sałatka z pora i pieczarkami
Sos chrzanowy lub koperkowy
Ryba po grecku(do wybrania)
Zakąski świata:
Ogórki, grzybki, papryczka, cebulka, czosnek, oliwi, kukurydza, brokuły
Koreczki szefa kuchni (ze śledzi)
Jajka kurze lub przepiórcze przyprawiane łososiem lub kawiorem, Tatar
Galaretki z kurczaka lub ozorki w zalewie
Pieczywo, masełko:
Pieczywo jasne, pieczywo wieloziarniste, bułka
Kolacja I
1/1/2 Porcja mięsa na osobę do wyboru 4-8 spośród proponowanych:
Udko z kurczaka po węgiersku
Pałka pieczona
Szaszłyki z indyka
Ucho niedźwiedzia
Kotlet firmowy
Kotlet marynowany w zalewie musztardowej
Kotlet w płatkach w marynacie z czosnkiem
Łódeczka z brokułami
Kotlet w migdałach
Kotlet szefa kuchni
Kotlet schabowy z brokułami
Przekrój ryb:
Pstrąg panierowany
Panga w papilotach
Halibut w ziołach
Łosoś pieczony podawany po królewsku
Sos włoski
Dufinki, frytki, pieczone ćwiartki ziemniaczka
Dwie sałatki na przystawkę do wyboru spośród proponowanych:
Sałatka lodowa
Sałatka pekińska czosnkiem
Sałatka pekińska z majonezem i dodatkami
Surówka z ogórkami białej kapusty i koperkiem
Surówka z czerwonej kapusty z majonezem
Buraczki z ogórkiem
Sałatka z pora z jabłkiem i selerem
Cena 260 zł od osoby
Napoje:(Coca-cola, fanta pomarańcz – Lemmon, sprint, tonic, oranżada, woda gazowana, niegazowana, sok 0,2l -100%, skok zwykły )
Bez ograniczeń
Do rozliczenia
Piwo: (Heineken, Żywiec, Warka, Lech, Tyskie)
Wino: (18 rodzajów win serwowanych przez naszych kelnerów według zwyczajów winnic świata)
Drinki: (w swej ofercie posiadamy drinki sporządzone według światowych, receptur mieszanych przez wykwalifikowanych barmanów)
Dodatki płatne: 30zl/kg
Extra zimny bufet: (serów, ryb, mięs różnych)
Swojski stół: (szynka, boczek, kiełbasa, ogórki kiszone, smalec domowy, chleb domowy, salceson, pasztet, oraz wiele innych przysmaków sporządzonych według tradycyjnych receptur)
Dodatki różne: według cennika/gram