Oferta

Menu z napojami

MENU WESELNE -90zł/osoba

Obiad

Deser- kawa , herbata, ciastka, ciasteczka, owoce, cukierki 

Zimny bufet

Kolacja 

Napoje bez ograniczeń

Szczegóły menu poniżej:

 

Obiad

Zupa

rosół z makaronem

2/1/2 porcje mięsa na osobę do wyboru 6-12 rodzajów spośród proponowanych:

Rolada wołowa śląska
Rolada wieprzowa
Kotlet z kurczaka nadziewany pieczarkami
Kotlet z kurczaka nadziewany borowikami
Pieczeń z karczku
Pieczeń z karczku ze śliwkami lub w ziołach
Kotlet de Volaille
Kotlet Haway (drobiowy)
Udziec z indyka
Kaczka pieczona z jabłkami
Kotlet szwajcar
Pieczeń z indyka faszerowana
Roladki w ziołach
Rolada z indyka z pieczarkami
Schab wieprzowy pieczony
Udko z kurczaka
Kuleczka rzymska

Sos pieczeniowy

Sałatki pięć do wyboru:

Sałatka z czerwonej kapusty
Surówka z kapusty pekińskiej
Buraczki z chrzanem
Surówka wykwintna
Surówka z marchwi na ostro
Sałatka selerowa z orzechami

Kluski śląskie jasne ciemne

Ziemniaczki

 

Deser

Kawa ze śmietanką lub herbata podawana w termosach bez ograniczeń

Ciasta, ciasteczka:

10 rodzajów smaków, Ciastko na osobę 20 rodzajów do wyboru,

Owoce: Ananas, Banany, mandarynki, kiwi , jabłka, winogrona, wedle pór roku śliwki truskawki, gruszki, maliny, arbuz, melon

Cukierki 10 rodzajów

 


Zimna bufet

Najlepsze wędliny ze Śląska podawane na półmisku co najmniej 7 rodzajów

Własne wyroby

Sery Europy

Półmisek szefa podawany dla nowożeńców:

Dwie sałatki do wyboru:

 

Selerowa z czosnkiem
Selerowa z szynką i ananasem
Sałatka z tuńczyka
Sałatka tortellini
Sałatka z brokułami i kurczakiem
Sałatka z feta
Sałatka grecka
Sałatka z kurczaka z ryżem
Sałatka śledziowa
Sałatka z pora i pieczarkami

Sos chrzanowy lub koperkowy

Ryba po grecku(do wybrania)

Zakąski świata:

Ogórki, grzybki, papryczka, cebulka, czosnek, oliwi, kukurydza, brokuły
Koreczki szefa kuchni (ze śledzi)
Jajka kurze lub przepiórcze przyprawiane łososiem lub kawiorem, Tatar

Galaretki z kurczaka lub ozorki w zalewie

Pieczywo, masełko:

Pieczywo jasne, pieczywo wieloziarniste, bułka

 

Kolacja I

1/1/2 Porcja mięsa na osobę do wyboru 4-8 spośród proponowanych:

Udko z kurczaka po węgiersku
Pałka pieczona
Szaszłyki z indyka
Ucho niedźwiedzia
Kotlet firmowy
Kotlet marynowany w zalewie musztardowej
Kotlet w płatkach w marynacie z czosnkiem
Łódeczka z brokułami
Kotlet w migdałach
Kotlet szefa kuchni
Kotlet schabowy z brokułami

Przekrój ryb:

Pstrąg panierowany
Panga w papilotach
Halibut w ziołach
Łosoś pieczony podawany po królewsku

Sos włoski

Dufinki, frytki, pieczone ćwiartki ziemniaczka

Dwie sałatki na przystawkę do wyboru spośród proponowanych:

Sałatka lodowa
Sałatka pekińska czosnkiem
Sałatka pekińska z majonezem i dodatkami
Surówka z ogórkami białej kapusty i koperkiem
Surówka z czerwonej kapusty z majonezem
Buraczki z ogórkiem
Sałatka z pora z jabłkiem i selerem

Cena 260 zł od osoby

Napoje:(Coca-cola, fanta pomarańcz – Lemmon, sprint, tonic, oranżada, woda gazowana, niegazowana, sok 0,2l -100%, skok zwykły ) 

Bez ograniczeń

 

Do rozliczenia


Piwo: (Heineken, Żywiec, Warka, Lech, Tyskie)

Wino: (18 rodzajów win serwowanych przez naszych kelnerów według zwyczajów winnic świata)

Drinki: (w swej ofercie posiadamy drinki sporządzone według światowych, receptur mieszanych przez wykwalifikowanych barmanów)

Dodatki płatne: 30zl/kg

Extra zimny bufet: (serów, ryb, mięs różnych)

Swojski stół: (szynka, boczek, kiełbasa, ogórki kiszone, smalec domowy, chleb domowy, salceson, pasztet, oraz wiele innych przysmaków sporządzonych według tradycyjnych receptur)

Dodatki różne: według cennika/gram