----------- Data: 2017-07-21 08:30:25 Waga bledu: E_WARNING Komunikat o bledzie: Creating default object from empty value Plik z bledem: /home/studiomh/ftp/dworekslaski.pl/system/database/sql.php Wiersz z bledem: 201 URL: /sala-weselna/oferta/47,poprawiny/48,menu-podstawowe.html Restauracja "Dworek Śląski" - Menu podstawowe

Oferta

Menu podstawowe

MENU WESELNE-70zł/osoba

 

  • Obiad
  • Deser- kawa , herbata 
  • Zimny bufet
  • Kolacja 

Sczegółowe menu poniżej:

 

Obiad

Zupa

  • rosół z makaronem

2/1/2 porcje mięsa na osobę do wyboru 6-12 rodzajów spośród proponowanych:

  • Rolada wołowa śląska
  • Rolada wieprzowa
  • Kotlet z kurczaka nadziewany pieczarkami
  • Kotlet z kurczaka nadziewany borowikami
  • Pieczeń z karczku
  • Pieczeń z karczku ze śliwkami lub w ziołach
  • Kotlet de Volaille
  • Kotlet Haway (drobiowy)
  • Udziec z indyka
  • Kaczka pieczona z jabłkami
  • Kotlet szwajcar
  • Pieczeń z indyka faszerowana
  • Roladki w ziołach
  • Rolada z indyka z pieczarkami
  • Schab wieprzowy pieczony
  • Udko z kurczaka
  • Kuleczka rzymska

Sos pieczeniowy

Sałatki pięć do wyboru:

  • Sałatka z czerwonej kapusty
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • Buraczki z chrzanem
  • Surówka wykwintna
  • Surówka z marchwi na ostro
  • Sałatka selerowa z orzechami

Kluski śląskie jasne ciemne

Ziemniaczki

 

Deser

Kawa ze śmietanką lub herbata podawana w termosach bez ograniczeń

 

Zimna bufet

Najlepsze wędliny ze Śląska podawane na półmisku co najmniej 7 rodzajów

Własne wyroby

Sery Europy

Półmisek szefa podawany dla nowożeńców

Dwie sałatki do wyboru:

  • Selerowa z czosnkiem
  • Selerowa z szynką i ananasem
  • Sałatka z tuńczyka
  • Sałatka tortellini
  • Sałatka z brokułami i kurczakiem
  • Sałatka z feta
  • Sałatka grecka
  • Sałatka z kurczaka z ryżem
  • Sałatka śledziowa
  • Sałatka z pora i pieczarkami

Sos chrzanowy lub koperkowy

Ryba po grecku(do wybrania)

Zakąski świata:

Ogórki, grzybki, papryczka, cebulka, czosnek, oliwi, kukurydza, brokuły
Koreczki szefa kuchni (ze śledzi)
Jajka kurze lub przepiórcze przyprawiane łososiem lub kawiorem, Tatar

Galaretki z kurczaka lub ozorki w zalewie

Pieczywo, masełko:

Pieczywo jasne, pieczywo wieloziarniste, bułka

 

Kolacja I

1/1/2 Porcja mięsa na osobę do wyboru 4-8 spośród proponowanych:

  • Udko z kurczaka po węgiersku
  • Pałka pieczona
  • Szaszłyki z indyka
  • Ucho niedźwiedzia
  • Kotlet firmowy
  • Kotlet marynowany w zalewie musztardowej
  • Kotlet w płatkach w marynacie z czosnkiem
  • Łódeczka z brokułami
  • Kotlet w migdałach
  • Kotlet szefa kuchni
  • Kotlet schabowy z brokułami


Przekrój ryb:

  • Pstrąg panierowany
  • Panga w papilotach
  • Halibut w ziołach
  • Łosoś pieczony podawany po królewsku

Sos włoski

Dufinki, frytki, pieczone ćwiartki ziemniaczka

Dwie sałatki na przystawkę do wyboru spośród proponowanych:

  • Sałatka lodowa
  • Sałatka pekińska czosnkiem
  • Sałatka pekińska z majonezem i dodatkami
  • Surówka z ogórkami białej kapusty i koperkiem
  • Surówka z czerwonej kapusty z majonezem
  • Buraczki z ogórkiem
  • Sałatka z pora z jabłkiem i selerem

Cena 200 zł od osoby

Do rozliczenia

Napoje:(Coca-cola, fanta pomarańcz – Lemmon, sprint, tonic, oranżada, woda gazowana, niegazowana, sok 0,2l -100%, skok zwykły)

Piwo: (Heineken, Żywiec, Warka, Lech, Tyskie)

Wino: (18 rodzajów win serwowanych przez naszych kelnerów według zwyczajów winnic świata)

Drinki: (w swej ofercie posiadamy drinki sporządzone według światowych, receptur mieszanych przez wykwalifikowanych barmanów)

Dodatki płatne: 30 zł/kg

Extra zimny bufet: (serów, ryb, mięs różnych)

Swojski stół: (szynka, boczek, kiełbasa, ogórki kiszone, smalec domowy, chleb domowy, salceson, pasztet, oraz wiele innych przysmaków sporządzonych według tradycyjnych receptur)

Dodatki różne: według cennika/gram